Židana marela

Brezplačna poštnina v decembru ❄️ ☃️ 🌲

» Trgovina » Priboljški » Escobar – kava INDONEZIJA SUMATRA MANDHELING

Escobar – kava INDONEZIJA SUMATRA MANDHELING

4,90

Zemeljski okusi indonezijske kave z otoka Sumatra so unikatni, vendar je zanimivo, da kava blesti ne glede na to, kako si jo pripravite. Z mlekom ali brez.

Več

Indonezija je največji arhipelag na svetu, ki ga sestavlja več kot 17.500 otokov. Med temi številnimi otoki le največji otoki dosegajo nadmorske višine, na katerih lahko uspeva kava.

Še posebej manjše kmetije, kjer v zadnjem obdobju dajejo poudarek pridelavi specialnih kav, se trudijo ohranjati naravni ekosistem, saj tudi kavovci uspevajo v senci višjih tropskih dreves.

Pobočja indonezijskih otokov so prekrita z rodovitno vulkansko zemljo, ki v kombinaciji z vlažno klimo, nudi idealne pogoje za gojenje kavovcev in pridelavo kave. Sumatra Mandheling uspeva na vulkanskih pobočjih gore Leuser v zahodnem delu osrednje Sumatre, ki je drugi največji otok Indonezije.

Kavne češnje so ročno obrane. Zaradi posebnega mokrega načina procesiranja, “Giling Basah“, ima ta kava zelo markantno telo, okus pa zelo zemeljski.

Kavni pergament odstranijo, ko ima kavno zrno 50% vlažnost, navadno se pergament odstrani pri 10-12% vlažnosti.

Nepražena kavna zrna imajo zaradi posebnega načina procesiranja temnejšo smaragdno zeleno barvo. Močno telo, malo kislin in kremast pookus so zaščitni znaki kave s Sumatre.

Neto količina: 100 g

4 na zalogi

Vaša košarica
V košarici ni izdelkov!