Židana marela

Brezplačna poštnina v decembru ❄️ ☃️ 🌲

» Trgovina » Zdrav lajfstajl » Domača marmelada iz aronije (110 g), iz kmetije Pr Jurežo

Domača marmelada iz aronije (110 g), iz kmetije Pr Jurežo

4,90

DOMAČA MARMELADA IZ ARONIJA IZ KMETIJE PR JUREŽO

Sestavine: 75% aronije, 25%jabolk, sladkor, limonin sok.

Mednarodno uveljavljeni standard za meritev antioksidativnih potencialov živila se izraža v enotah ORAC.
In po teh merilih 100 gramov aronije vsebuje 16 100 ORAC, med tem ko je dnevna doza za zaščito tkiva 3 000 do 5 000 ORAC enot.

Raziskave pa so med drugimi pokazale tudi, da ta rastlina izboljšuje cirkulacijo krvi, blaži glavobole in učinkovito znižuje krvni tlak prav tako pa blagodejno vpliva na črevesno sluznico in želodec. Aronija pa je prav tako poznana po temu, da izboljšuje imunskih sistem, preprečuje razvoj virusnih in bakterijskih okužb sečil in prispeva k boljšemu delovanju žolča in jeter.

Zreli plodovi aronije vsebujejo velike količine beta karotena, ki med drugimi varuje celice pred poškodbami, varuje oči pred nastankom sive mrene in preprečuje nastanek gub in strij.

Aronija pa namreč deluje tudi kot zelo močna zaščita pred pojavom demence in Alzheimerjeve bolezni.
Poleg vsega tega pa je še prava zakladnica biološko aktivnih spojin, ki jih je v tej rastlini skrito več kot 300. Zadržuje pa vse bistvene hranilne snovi – C, A, E, B1, B2, B3, B5, B6, B9. Mineralno pa je bogata s cinkom, železom, kalijem, kalcijem, manganov, fosforjem in jodom.

Aronija je rastlina, katere plodovi so prava zakladnica antioksidantov in vitamonov. Na prvi pogled živahne jagode aronije spominjajo na konkordno grozdje v kombinaciji z borovnicami ali brusnico. Ampak v notranjosti se skriva dosti več.

Zakaj jo obožujemo?
Aronija je napolnjena s fenolnimi spojinami, ki spodbujajo zdravje; je pravzaprav eden najbogatejših rastlinskih virov teh snovi. Ta naravna rastlinska vrsta prispeva k antioksidativnim, protivnetnim in protimikrobnim zdravstvenim učinkom aronije.

Kje nam aronija pomaga?
Jagode aronije so v zadnjem času pri nas postale zelo priljubljene zaradi svojih zdravstvenih koristi, saj imajo zelo visoko oceno antioksidantov (trikratno raven antioksidantov, ki jih najdemo v borovnicah), kar lahko pomaga zmanjšati tveganje za raka, srčnih bolezni, raznih vnetji in diabetes. Glavne aktivne sestavine vijolične aronije so fenolne snovi, predvsem flavonoidi iz antocianinovega podrazreda. Dejstvo je, da jagode Aronije vsebujejo višjo raven antioksidantov, polifenolov in antocianov, kot npr. brusnice, borovnice, grozdje in večina drugega sadja. Že desetletja je zelo priljubljena v vzhodni Evropi in Rusiji, kjer je znano, da sok pomaga ljudem s srčnimi boleznimi.
Več raziskav je pokazalo, da aronija pomaga pri:

– sladkorni bolezni
– okužbi senčil
– različnim oblikam raka
– kardiovaskularnemu tveganju
– gripi
– krvožilnemu sistemu

Študije tudi kažejo, da lahko aronija vključuje spojine, ki se zelo dobro borijo proti raku raku debelega črevesa.

 

4 na zalogi

Vaša košarica
V košarici ni izdelkov!