Židana marela

Brezplačna poštnina v decembru ❄️ ☃️ 🌲

» Trgovina » Zdrav lajfstajl » Čaj ARONIJA (50g) iz kmetije Pr Jurežo

Čaj ARONIJA (50g) iz kmetije Pr Jurežo

4,50

ARONIJA ČAJ IZ KMETIJE PR JUREŽO

Sestavine: 100%posušene in zmlete tropine aronije.

Uporaba: 1-2 zvrhani čajni žlički prelijemo z 200 ml vrele vode in pustimo stati 5-10 minut. Nato precedimo in po želji sladkamo z medom. Posušeno aronijo lahko uporabimo tudi kot dodatek v smoothiju.

Aronija je rastlina, katere plodovi so prava zakladnica antioksidantov in vitamonov. Na prvi pogled živahne jagode aronije spominjajo na konkordno grozdje v kombinaciji z borovnicami ali brusnico. Ampak v notranjosti se skriva dosti več.

Zakaj jo obožujemo?
Aronija je napolnjena s fenolnimi spojinami, ki spodbujajo zdravje; je pravzaprav eden najbogatejših rastlinskih virov teh snovi. Ta naravna rastlinska vrsta prispeva k antioksidativnim, protivnetnim in protimikrobnim zdravstvenim učinkom aronije.

Kje nam aronija pomaga?
Jagode aronije so v zadnjem času pri nas postale zelo priljubljene zaradi svojih zdravstvenih koristi, saj imajo zelo visoko oceno antioksidantov (trikratno raven antioksidantov, ki jih najdemo v borovnicah), kar lahko pomaga zmanjšati tveganje za raka, srčnih bolezni, raznih vnetji in diabetes. Glavne aktivne sestavine vijolične aronije so fenolne snovi, predvsem flavonoidi iz antocianinovega podrazreda. Dejstvo je, da jagode Aronije vsebujejo višjo raven antioksidantov, polifenolov in antocianov, kot npr. brusnice, borovnice, grozdje in večina drugega sadja. Že desetletja je zelo priljubljena v vzhodni Evropi in Rusiji, kjer je znano, da sok pomaga ljudem s srčnimi boleznimi.
Več raziskav je pokazalo, da aronija pomaga pri:

– sladkorni bolezni
– okužbi senčil
– različnim oblikam raka
– kardiovaskularnemu tveganju
– gripi
– krvožilnemu sistemu

Študije tudi kažejo, da lahko aronija vključuje spojine, ki se zelo dobro borijo proti raku raku debelega črevesa.

Čaj aronije
Pitje čaja aronije pomeni čiščenje, razstrupljanje in osvežitev telesa. Čaj je narejen iz posušenih lupin sveže stisnjenih jagod in nato mletih. Največja vsebnost vitaminov, vlaknin in hranilnih snovi je ravno v olupkih, zato je aronija zelo priporočljiva, a se jo uživa v čaju.

Ni na zalogi

Vaša košarica
V košarici ni izdelkov!